Kombiwar – co to jest? Jak w nim piec?

Kombiwar – co to jest? Jak w nim piec?
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Niezbyt popularny przyrząd, zdecydowanie wyparty przez szybkowary i parowary, jest ciekawą technologią, której warto się bliżej przyjrzeć. Piecyki halogenowe posiadają mnóstwo funkcji, które skutecznie ułatwią Ci kuchenne zmagania.

Mnóstwo funkcji

W kombiwarze możesz zrobić niemal wszystko. Dzięki niemu możliwe jest gotowanie na parze, pieczenie, smażenie, grillowanie. Osobom na dietach beztłuszczowych przypadnie do gustu ze względu na możliwość podgrzewania potraw bez użycia tłuszczu, a zabieganym funkcja przygotowywania zamrożonych dań. W opiekaczu przyrządzisz pieczonego kurczaka, kotlety schabowe, gotowane ryby, chleb, pieczone ziemniaki, nuggetsy i wiele wiele innych posiłków.

Co kupić i za ile?

Ceny następców prodiży wahają się w kwotach od 150-200 zł. Przy wyborze piecyka halogenowego, głównym parametrem, na którym powinieneś się skupić, jest zakres dostępnych temperatur. Z różnić będzie wynikało głównie to, jakie potrawy możesz przyrządzić. Najczęściej występujące zakresy to 0-250°C i 65-250°C. Pierwszy wariant uwzględnia możliwość rozmrażania i podgrzewania, drugi natomiast opiera się głównie na smażeniu oraz pieczeniu.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jak dbać o fototapety?
Jak dbać o fototapety?
Poznaj nasze wskazówki, jak dbać o fototapety!
Ścianka działowa – jaki rodzaj wybrać?
Ścianka działowa – jaki rodzaj wybrać?
Aby dobrze zagospodarować naszą przestrzeń, możemy pomyśleć o wstawieniu ścianki działowej. W jaki sposób to uczynić? Z czego ją wykonać? Podpowiadamy.
Polacy żyją w przeludnionych mieszkaniach – badanie
Polacy żyją w przeludnionych mieszkaniach – badanie
Co trzeci Polak żyje w przeludnionym mieszkaniu a problem ten może wzrastać w związku z pandemią koronawirusa, która ograniczyła mobilność Polaków.
Ostatnie wpisy