Urządzanie

Kombiwar – co to jest? Jak w nim piec?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis
Designed by Freepik

Niezbyt popularny przyrząd, zdecydowanie wyparty przez szybkowary i parowary, jest ciekawą technologią, której warto się bliżej przyjrzeć. Piecyki halogenowe posiadają mnóstwo funkcji, które skutecznie ułatwią Ci kuchenne zmagania.

Mnóstwo funkcji

W kombiwarze możesz zrobić niemal wszystko. Dzięki niemu możliwe jest gotowanie na parze, pieczenie, smażenie, grillowanie. Osobom na dietach beztłuszczowych przypadnie do gustu ze względu na możliwość podgrzewania potraw bez użycia tłuszczu, a zabieganym funkcja przygotowywania zamrożonych dań. W opiekaczu przyrządzisz pieczonego kurczaka, kotlety schabowe, gotowane ryby, chleb, pieczone ziemniaki, nuggetsy i wiele wiele innych posiłków.

Co kupić i za ile?

Ceny następców prodiży wahają się w kwotach od 150-200 zł. Przy wyborze piecyka halogenowego, głównym parametrem, na którym powinieneś się skupić, jest zakres dostępnych temperatur. Z różnić będzie wynikało głównie to, jakie potrawy możesz przyrządzić. Najczęściej występujące zakresy to 0-250°C i 65-250°C. Pierwszy wariant uwzględnia możliwość rozmrażania i podgrzewania, drugi natomiast opiera się głównie na smażeniu oraz pieczeniu.

Miłośnik historii w każdej postaci, także tej związanej z aranżacją wnętrz. Uważa, że stylem retro w mieszkaniu można bawić się na wiele sposobów. W przyszłości chciałby mieć w domu własną biblioteczkę.
Bartosz Promiński
Polecane artykuły
Urządzanie

Mieszkanie w stylu minimalistycznym - inspiracje

Podpowiadamy, na co warto zwracać uwagę, przy aranżacji mieszkania w stylu minimalistycznym.
Czytaj więcej
Urządzanie

Zastawa stołowa - jak wybrać tę właściwą?

Zastawa stołowa nie jest najbardziej podstawowym elementem wyposażenia domu, ale warto ją mieć. Zobacz, na co zwracać uwagę, kupując komplet naczyń.
Czytaj więcej
Urządzanie

Drewniane dodatki do domu

Przeczytaj artykuł i dowiedz się, w jakie drewniane dodatki do mieszkania warto inwestować.
Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *