Niezbyt popularny przyrząd, zdecydowanie wyparty przez szybkowary i parowary, jest ciekawą technologią, której warto się bliżej przyjrzeć. Piecyki halogenowe posiadają mnóstwo funkcji, które skutecznie ułatwią Ci kuchenne zmagania.
W kombiwarze możesz zrobić niemal wszystko. Dzięki niemu możliwe jest gotowanie na parze, pieczenie, smażenie, grillowanie. Osobom na dietach beztłuszczowych przypadnie do gustu ze względu na możliwość podgrzewania potraw bez użycia tłuszczu, a zabieganym funkcja przygotowywania zamrożonych dań. W opiekaczu przyrządzisz pieczonego kurczaka, kotlety schabowe, gotowane ryby, chleb, pieczone ziemniaki, nuggetsy i wiele wiele innych posiłków.
Ceny następców prodiży wahają się w kwotach od 150-200 zł. Przy wyborze piecyka halogenowego, głównym parametrem, na którym powinieneś się skupić, jest zakres dostępnych temperatur. Z różnić będzie wynikało głównie to, jakie potrawy możesz przyrządzić. Najczęściej występujące zakresy to 0-250°C i 65-250°C. Pierwszy wariant uwzględnia możliwość rozmrażania i podgrzewania, drugi natomiast opiera się głównie na smażeniu oraz pieczeniu.